به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین. به همت اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین مسابقه کتابخوانی و در ایام محرم با محوریت یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در روستای احمدآباد ملک برگزار شد.
به مناسبت شروع ماه محرم و برگزاری یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی و آشنایی بیشتر قشر جوان جامعه با زندگی و شخصیت ائمه اطهار(ع) برنامه های قصه خوانی کتابهای «زندگی امام رضا(ع)» اثر سیدمحمد مهاجرانی و «10 قصه از امام زمان (عج)» اثر فریبا کلهر و مسابقه نقاشی برای گروه سنی کودک و مسابقه چهارگزینه ای برای گروه سنی نوجوان در روستای خیراباد با همکاری کانون مسجد امام علی (ع) برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین، به مناسبت اعیاد قربان تا غدیر کتابخانه عمومی عطاملک جوینی اقدام به برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی در راستای بزرگداشت این اعیاد نموده است.
زهرا محمدی کتابدار کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب ضمن اعلام این خبر افزود: برگزاری برگزاری جلسه جمع خوانی از کتاب امیر سکوت و عدالت با حضور اعضای نوجوان کتابخانه و برپایی نمایشگاه کتاب و معرفی کتاب در فضای مجازی از جمله برنامه های انجام شده در راستای بزرگداشت این اعیاد است..
وی افزود :برپایی برنامه های فرهنگی در مناسبت های ملی و مذهبی گام مهمی در انجام رسالت کتابخانه ها در این زمینه است.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین. به مناسبت آغاز مسابقات نقاشی یازدهمین دوره جشنواره رضوی در سال 1400 کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب با حضور در محل کلاس های اوقات فراغت روستای احمد آباد ملک شهرستان جوین اقدام به برگزاری مسابقه نقاشی کرد.
سعید فیضی مسئول کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب ضمن حضور در مسجد جامع روستای احمدآباد ملک اقدام به قصه خوانی از کتاب زندگی امام رضا (ع) نوشته سید محمد مهاجرانی در رده سنی کودک و کتاب 10 قصه از امام زمان (عج) به روایت فریبا کلهر در رده سنی نوجوان برای کودکان و نوجوانان حاضر در این مسجد نمود و در پایان قصه گویی مسابقه نقاشی از این دو کتاب برگزار گردید.
وی ضمن اعلام این خبر افزود. حضور و برگزاری مسابقات فرهنگی در روستا ها و استفاده از ظرفیت اعضای فعال و فرهنگی همان روستا ضمن معرفی هر چه بیشتر مسابقات جشنواره رضوی رضوی گام مهمی در شناخت کتابخانه به روستاها و جذب عضو می باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین، به همت کتابخانه عمومی عطا ملک جوینی نقاب کارگاه معیار انتخاب همسر با مشارکت کمیته امداد و اداره بهزیستی شهرستان جوین در محل کتابخانه عمومی عطاملک جوینی با حضور حجت اسلام ناظمی پور برگزار شد..
در این کارگاه حجت الاسلام و المسلمین ناظمی پور گفت: زوجين بايد پايبند به ارزشهاي الهي و ديني باشند و به وعدهها و تعهدات خويش نسبت به همديگر عمل نمايند. مردي در نامهاي از امام باقر(ع) سوال کرد جواني به خواستگاري دخترم آمده است، نظر شما چيست؟ امام در پاسخ به او نوشت: جواني که به خواستگاري دخترت آمده، اگر اخلاق و ايمان او مورد رضايت است به او زن بده.
نکته: دينداري افراد فقط به انجام واجبات مثل نماز و روزه و... نيست چرا که به اينها عادت ميکنند، بلکه دينداري را به وسيله امانتداري و وفاي به عهد و اجتناب از مال حرام و درستکاري و تقيد به امر به معروف و نهي از منکر و رعايت حقوق ديگران و اجتناب از ظلم و تعدي، ميتوان تشخيص داد. راه تشخيص دينداري افراد، معاشرت و معامله با آنهاست، چون انسان با نزديک شدن به آنها و معاشرت با آنها احيانا پايبند بودن در معاملاتي که صورت ميگيرد و تقيد افراد را به مسائل ديني متوجه خواهد شد.
در پایان کارگاه زهرا محمدی، کتابدار کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب کتاب «معجزه صمصمیت» اثر حمید رضا غلامرضایی را معرفی کرد.
گفتنی است، با اهدای جوایزی ازدو نفر از اعضای محجبه کتابخانه خانم ها بتول امیدوار و عاطفه ملایجردی تقدیر به عمل آمد.
همچنین به مناسبت هفته عفاف و حجاب نمایشگاه کتابی بدین منظور در محل کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نیز دایر می باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین: فرماندار محترم شهرستان جوین در پیامی. عنوان کرد. شناساندن فرهنگ رضوی و بهرهمندی از سیره پاک ائمه معصومین(ع) بهویژه حضرت امام رضا(ع) از طریق مطالعه سیره ایشان، دارای ارزش و اهمیت ویژهای می باشد
متن پیام فرماندار جوین بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جای بسی خرسندی است که جشنواره کتابخوانی رضوی با تلاش و همت نهاد کتابخانههای عمومی کشور در حال انجام رسالت و وظیفه مهم خود، یعنی گسترش فرهنگ رضوی است؛ چراکه بسیاری از معارف دینی ما با این معارف حقیقی و ناب قابل اثبات بوده و کمک شایانی به باور دینی و پذیرش عمومی و بسط این فرهنگ غنی اسلامی خواهد کرد و بیشک انس و محبت مردم به امام رضا(ع)، سبب استقبال مردمی از این جشنواره در ردههای سنی مختلف خواهد شد.
این جشنواره میتواند در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، شناساندن فرهنگ رضوی و بهرهمندی از سیره پاک ائمه معصومین(ع) بهویژه حضرت امام رضا(ع) از طریق مطالعه سیره ایشان، دارای ارزش و اهمیت ویژهای باشد. برگزاری هرساله جشنواره کتابخوانی رضوی، با این هدف والا و به منظور آشنایی نسل جوان با شخصیت برجسته امام رضا(ع)، امری پسندیده و قابل تقدیر است.
از آنجایی که مطالعه و کتابخوانی سطح آگاهی را افزایش می دهد و بهترین دوست و یار انسان کتاب است، در این شرایط، کتابخوانی می تواند اوقات خانه ماندن را با افزایش آگاهی توام کند؛ به همین منظور از همه دستگاه ها و مردم فهیم و فرهنگ دوست شهرستان جوین دعوت می کنم در این رویداد عظیم فرهنگی شرکت کنند و با توجه به فراهم بودن بستر اینترنتی برای شرکت در این جشنواره، انشاالله همه مردم بتوانند از برکات معنوی و معارف رضوی بهرهمند شوند
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین :.. با برگزاری هفتمین محفل ادبی عطاملک جوینی نقاب و با حضور منتخبین شوراهای شهر نقاب و با حضور جمعی از نویسندگان و شاعران جوینی روز قلم در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب گرامی داشته شد..
سعید فیضی مسئول کتابخانه عمومی عطاملک جوینی گفت: در راستای انجام رسالت فرهنگی محفل ادبی عطاملک جوینی نقاب 14 تیرماه روز قلم با حضور علی ملایجردی، نویسنده بومی شهرستان و الهام نقابی، دبیر محفل ادبی عطاملک جوینی نقاب، آقای هادی آریانا خبرنگار، منتخبین شورای اسلامی شهر نقاب، و آقایان حسن زرقانی شاعر و عباسعلی رهگشای استاد ادبیات خانم سردارآبادی رئیس بهزیستی شهرستان جوین و تنی چند از شاعران و نویسندگان بومی و فعالان فرهنگی در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب گرامی داشته شد..
در ایتدای این جلسه خانم غلامی رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین حضور حاضران در جلسه را خوش آمد و روز قلم را به اهالی قلم تبریک گفت و در ادامه آقای فیضی ضمن تشریح و معرفی یازدهمین دوره جشنواره رضوی مطالبی را در باب اهمیت و پیشینه روز قلم بیان کردند.
. در ادامه علی ملایجردی نویسنده رمان بایقوش قسمتی های از کتاب خود را قرائت کرد..
بیان نقطه نظرات منتخبین شورای اسلامی شهر نقاب در باب مسائل فرهنگی ، شعرخوانی آقایان زرقانی و علیزاده از دیگر برنامه های این محفل ادبی بود.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین، در جهت ارتقای سواد آموزشی زوج های جوان و در راستای تحکیم خانواده کارگاه آموزشی حین و پس از ازدواج در محل سالن اجتماعات اداره بهزیستی شهرستان جوین برگزار گردید.
این کارگاه که با دعوت استاد راجی کارشناس ارشد روان شناسی توسط اداره ورزش و جوانان شهرستان جوین صورت گرفت در سالن اداره بهزیستی برگزار گردید. در پایان جلسه و پس از بررسی نکاتی در خصوص راه های بهبود روابط زوجین توسط استاد راجی، آقای سعید فیضی مسئول کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب کتاب 54 دام در روابط بین زن و شوهر از آلن فی را برای حضار معرفی کرد. و قرار شد به زوجین حاضر در جلسه عضویت رایگان در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب تقدیم گردد.
مسئول کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب ضمن اعلام این خبر افزود: حضور فعال کتابخانه در چنین جلساتی باعث آشنایی بیشتر مردم و ادارت با نقش سازنده کتابخانه های عمومی در جهت ارتقای سطح زندگی مردم در تمامی ابعاد می شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانههای عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیهالسلام و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتابخوانی، شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت(ع)، با اضافه شدن بخش ویژه حضرت مهدی(عج) برگزار می شود.
در یازدهمین دوره این جشنواره در کنار رشته های نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای و داستانک نویسی، رشته های شعرسرایی، پویش «برای امام زمانم» و قصه گویی اضافه شده و برای جلب مشارکت بیش از پیش ناشران و کتابداران دو بخش حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر و نیز مروجان فرهنگ رضوی در نظر گرفته شده است.
منابع معرفی شده در یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی
در فراخوان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی ۶ عنوان کتاب در سه رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» معرفی شده است. در رده «کودک» (۴ تا ۱۲ سال، متولدین ۱۳۸۸-۱۳۹۶) کتابهای «زندگی امام رضا(ع)» اثر سید مهدی مهاجرانی از انشارات کتابک و «مجموعه ۱۴ معصوم: امام زمان(ع)» اثر زهرا عبدی از انتشارات جمکران معرفی شده است. کودکان علاقه مند می توانند در دو رشته نقاشی و پویش کتابخوان به ازای هر دو کتاب، شرکت کنند.
در رده سنی نوجوان (۱۳ تا ۱۷ سال، متولدین ۱۳۸۳-۱۳۸۷) کتاب های «برای ضامن آهو، ۵۵ پرسش و پاسخ درباره امام رضا(ع) و زیارت ایشان» اثر غلامرضا حیدری ابهری از انتشارات به نشر و «ده قصه از امام زمان(عج)» اثر فریبا کلهر از انتشارات قدیانی، منابع یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی خواهد بود. نوجوانان می توانند در شش رشته نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای، شعرسرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی به ازای هر دو کتاب شرکت کنند.
همچنین «چشمه های بهشت: گزیده عیون اخبار الرضا(ع)» اثر محمد هادی زاهدی از انتشارات به نشر و «پرسش و پاسخ های دانشجویی: مهدویت (دوران ظهور)» اثر رحیم کارگر از انتشارات معارف، منابع یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در رده سنی جوان بزرگسال (بالای ۱۸ سال) خواهد بود. بزرگسالان می توانند در شش رشته پویش کتابخوان، چهارگزینهای، شعرسرایی، داستان کوتاه (داستانک، دل نوشته و متن ادبی)، تولید آثار هنری، قصه گویی شرکت کنند. همچنین کتابداران علاقه مند می توانند در بخش مروّجان فرهنگ رضوی و نیز نویسندگان و ناشران علاقهمند می توانند در بخش چاپ و انتشار شرکت کنند.
بخش های یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی
این جشنواره در دو بخش «فردی» و «خانوادگی» در بستر الکترونیک برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند با مطالعه منابع مرتبط، به صورت فردی یا خانوادگی از طریق سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی به نشانی www.samakpl.ir در جشنواره شرکت کنند.
در بخش «فردی» افراد علاقهمند میتوانند متناسب با رده سنی خود ضمن مطالعه کتابها در هر یک از رشته های جشنواره شرکت کنند. در بخش «خانوادگی» نیز اعضای خانواده میتوانند متناسب با رده سنی خود با مطالعه کتاب ها، به بخش خانوادگی سایت مراجعه کرده و در هر یک از رشته های مسابقه شرکت کنند.
شرکت کنندگان در مسابقه تنها می توانند در یکی از قالبهای فردی و خانوادگی شرکت کنند. همچنین شرکت کنندگان بخش خانوادگی دو بار وارد مرحله قرعهکشی خواهند شد.
شرایط و مقررات شرکت در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی
راهنمای شرکت در رشته نقاشی
مسابقه نقاشی در رده سنی کودک و نوجوان منوط به خواندن و ترسیم تصویر متناسب با مفاهیم موجود در کتاب با ذکر نام کتاب و عنوان داستان مورد نظر است. هر فرد میتواند به ازای هر کتاب در رده سنی خود، دو نقاشی ارسال کند. علاقهمندان برای شرکت در این بخش میتوانند بر روی صفحه A۴ نقاشیهای خود را کشیده و تصویر با کیفیت نقاشی را به صورت تمام صفحه در سایت جشنواره بارگذاری کنند. شرکت کنندگان باید مشخصات خود شامل: نام و نام خانوادگی، سال تولد، نام کتاب و عنوان داستان، در یک سانتی متری بالای صفحه (به طوری که به نقاشی خللی وارد نشود) خوانا و دقیق ذکر کنند. ترسیم نقاشی با هر سبکی و استفاده از تمامی ابزار نقاشی (مدادرنگی، آبرنگ، مداد شمعی، گواش و زغال و ...) آزاد است اما نقاشی ارسالی بایستی به صورت فردی بدون دخالت افراد دیگر ترسیم شود. در انتخاب نقاشیهای برتر اولویت با آثاری است که مشابه تصاویر کتاب نباشد. گروه سنی کودک در دو بخش ۴ تا ۷ سال و ۸ تا ۱۲ سال به صورت مجزا داوری و تقدیر میشوند.
راهنمای شرکت در پویش کتابخوانی
شرکت کنندگان (گروههای سنی کودک، نوجوان و بزرگسال) فیلمهای معرفی و خوانش بخشهای جذاب کتاب (از منابع جشنواره در رده سنی خود) را می توانند در قالب پویش کتابخوانی و به صورت فردی ارسال کنند. هر فرد میتواند به ازای هر کتاب در رده سنی خود، یک ویدئو ارسال کند. در هنگام ضبط فایلهای ویدئویی هر شرکت کننده بایستی ابتدا نام و نام خانوادگی خود و نام کتاب و داستان یا صفحه مربوطه را ذکر کند. فیلمهای ارسالی باید به صورت افقی ضبط و حداکثر در ۵ دقیقه با حجم ۱۰۰ مگابایت در سایت جشنواره بارگذاری شود. گروه سنی کودک در دو بخش ۴ تا ۷ سال و ۸ تا ۱۲ سال به صورت مجزا داوری و تقدیر میشوند.
راهنمای شرکت در مسابقه چهارگزینه ای
شرکت کنندگان (گروههای سنی نوجوان و بزرگسال) میتوانند با انتخاب و مطالعه منابع جشنواره متناسب با رده سنی خود در این رشته شرکت کنند. هر فرد میتواند به ازای هر کتاب در رده سنی خود، در یک مسابقه چهارگزینهای شرکت کند.
راهنمای شرکت در رشته شعرسرایی
علاقهمندان (گروههای سنی نوجوان و بزرگسال) برای شرکت در این بخش میتوانند پس از مطالعه منابع متناسب با رده سنی خود، سرودههای خود را (برگرفته از محتوای منابع) در سایت بارگذاری کنند. هر فرد میتواند به ازای هر کتاب در رده سنی خود، یک شعر ارسال کند. اشعار به زبان یا گویش محلی نیز پذیرفته میشود.
راهنمای شرکت در پویش «برای امام زمانم»
در صورتی که مطالعه کتابی با موضوع مهدویت از منابع آزاد (منابع جشنواره در گروه های سنی مختلف و منابع دیگر مرتبط با موضوع) در نوجوانان انگیزه و رویکردی جدید ایجاد کرده که صفت یا عمل نیکویی به دنبال داشته، میتوانند به منظور شرکت در این پویش فیلمی تحت عنوان «من برای تعجیل در فرج امام زمانم اینگونه عمل کردم» از خود تهیه کرده و آن را در صفحه اینستاگرام با هشتگ #پویش_برای_امام_زمانم منتشر، سپس آدرس صفحه به همراه کلیپ مورد نظر را در سایت جشنواره بارگذاری کنند. فیلمهای ارسالی باید به صورت افقی، حداکثر در ۵ دقیقه با حجم ۱۰۰ مگابایت ضبط و در سایت جشنواره بارگذاری شود. شرکت کنندگان هنگام ضبط فایلهای ویدئویی باید ابتدا خود را معرفی کنند، نام کتاب، داستان یا صفحه مربوطه را بیان و همچنین در خصوص فعالیت مورد نظر را توضیح دهند. شرکتکنندگان میتوانند پس از بارگذاری پویش در فضای مجازی با هشتگهای مربوطه به ترتیب اولویت (#برای_امام_زمانم، #جشنواره_کتابخوانی_رضوی، #نهاد_کتابخانه_های_عمومی_کشور) لینک اثر به همراه کلیپ را در سایت جشنواره بارگذاری کنند. انتشار این پویش با هشتگ خاص و منشن کردن صفحه نهاد (@iranplir) در اولویت داوری و امتیازدهی هستند.
راهنمای شرکت در رشته داستان کوتاه (داستانک)، دل نوشته و متن ادبی
علاقهمندان شرکت در این بخش (گروه سنی بزرگسال) با توجه به منابع جشنواره در رده سنی خود میتوانند از محتوای کتابها، احادیث، آیات و ... به نگارش داستانی کوتاه، دل نوشته و یا متن ادبی پرداخته و آن را با ذکر شماره صفحه کتاب و عنوان داستان در سایت بارگذاری کنند. هر فرد میتواند به ازای هر کتاب در رده سنی خود، یک متن ارسال کند. داستانهای کوتاه باید حداکثر ۱۰۰۰ کلمه باشد.
راهنمای شرکت در رشته قصه گویی
علاقهمندان شرکت در این بخش (رده سنی نوجوان و بزرگسال) میتوانند در موضوعات جشنواره (حضرت امام رضا(ع) و حضرت مهدی(عج)) و از منابع آزاد (منابع جشنواره در گروه های سنی مختلف و منابع دیگر مرتبط با موضوع) با ارسال قصه متناسب با رده سنی کودک و نوجوان و بارگذاری آن در سایت در این بخش شرکت کنند. هر فرد میتواند به ازای هر موضوع، یک قصه ارسال کند. قصه گویی می تواند همراه با اجرای نمایش خلاق باشد. شرکت کنندگان میبایست قصهگویی خود را در قالب فیلم موبایلی به صورت افقی حداکثر ۵ دقیقه با حجم ۱۰۰ مگابایت ضبط کرده و آن را ارسال کنند و در ابتدای ضبط فیلم خود را معرفی و عنوان و مشخصات کتاب را ذکر کنند.
راهنمای شرکت در رشته تولید آثار هنری
علاقهمندان شرکت در این بخش میتوانند در موضوعات جشنواره (حضرت امام رضا(ع) و حضرت مهدی(عج)) و از منابع آزاد (منابع جشنواره در گروه های سنی مختلف و منابع مرتبط با موضوع) در قالب تولید آثار هنری خود (کتاب محور) مانند موشنگرافی، کلیپ، فیلم کوتاه، انیمیشن، پوستر و خط نوشته و ... و بارگذاری آن در سایت، در این بخش شرکت کنند. هر فرد میتواند به ازای هر موضوع، سه اثر ارسال کند. شرکت در این قالب به دو صورت ارسال فایل عکس و فیلم امکان پذیر است. شرکت کنندگان میبایست آثار خود را به صورت فایلهای عکس و فیلم با حجم ۱۰۰ مگابایت ارسال کنند و دبیرخانه جشنواره حق استفاده از آثار در رسانههای مکتوب و چاپی و اطلاع رسانی، فضاهای مجازی و تبلیغات فرهنگی و ... را با ذکر نام هنرمند و نیز حق دخل تصرف را خواهد داشت. آثار ارسالی نباید تکراری بوده و برگزیده جشنوارههای دیگر شده باشد. تمام حقوق مادی و معنوی آثار ارسالی مربوط به نهاد کتابخانههای عمومی کشور است.
راهنمای شرکت در بخش حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر ( ویژه ناشران)
ناشرانی که منابع فاخر و جدید (چاپ نشده) در گروه های سنی مختلف در موضوعات امام رضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) و حضرت احمد بن موسی(ع) در اختیار دارند، می توانند فایل pdf و یا ماکت کتاب مورد نظر را در سایت بارگذاری کنند. کتابهای برتر پس از انجام داوری و تائید کارگروه تخصصی نهاد کتابخانههای عمومی کشور برای خرید و یا استفاده در جشنوارههای کتابخوانی مورد حمایت قرار می گیرند.
راهنمای شرکت در رشته مروجان فرهنگ رضوی (ویژه کتابداران)
کتابداران به عنوان مروّجان فرهنگ رضوی میتوانند با بارگذاری هرگونه اقدام انجام شده در خصوص تبلیغ و ترویج جشنواره، در فضاهای در اختیار اعم از گروه، کانال و صفحات مجازی (ایجاد صفحه مختص به جشنواره)، در این بخش شرکت کرده و لینک و آدرس مربوطه را در سامانه سماک بارگذاری کنند. این رشته همه فعالیتهای پیرامون تبلیغ و ترویج جشنواره اعم از جلب مشارکت، انعکاس بیشتر جشنواره در فضای مجازی، معرفی منابع و خوانش بخشهای مختلف از کتاب، انجام فعالیتهایی نظیر: قصهگویی، نمایشنامهخوانی، پویش کتابخوان، نقاشی و ...، فعالیتهای جمعی کتابداران در شناساندن جشنواره بین عموم مردم، همراهی کتابداران در نحوه اجرای جشنواره در کتابخانه و شهرستان و استان خود و ... را در بر میگیرد.
صفحات بر اساس کیفیت و خلاقیت پست، تنوع فعالیت، دیده شدن و مورد پسند قرار گرفتن از طرف بازدیدکنندگان و ... ارزیابی و داوری می شوند. شرکت کنندگان می بایست فعالیتهای خود را به ترتیب اولویت با هشتگ های #مروجان_فرهنگ_رضوی، #جشنواره_کتابخوانی_رضوی، #کتابدار_رضوی و #نهاد_کتابخانه_های_عمومی_کشور در فضاهای مجازی منتشر کنند. انتشار این پویش با هشتگ خاص و منشن کردن صفحه نهاد (@iranplir) در اولویت داوری و امتیازدهی است.
تقدیر از برگزیدگان در سطح ملی
برگزیدگان یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در دو سطح «ملی» و «شهرستانی» معرفی و تقدیر می شوند. جزئیات مربوط به جوایز در اسرع وقت اطلاع رسانی خواهد شد.
مهلت شرکت در جشنواره
علاقهمندان به شرکت در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی تا ۱ آبان ۱۴۰۰ فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
علاقه مندان می توانند برای دریافت فایل منابع به آدرس www.samakpl.ir مراجعه و یا به منظور دریافت امانی – فیزیکی کتابهای جشنواره به کتابخانههای عمومی سراسر کشور مراجعه کنند.
نشانی دبیرخانه
تهران، بلوار کشاورز، تقاطع فلسطین، خیابان شهید کبکانیان، خیابان شهید طباطباییرفیعی، نبش کوچه شهید نوری (کامبیز)، پلاک ۱۸، معاونت توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی، ادارهکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین، همزمان با دهه کرامت نشست کتابخوان کتابخانه ای با محوریت زندگی حضرت معصومه(سلام الله علیها) و حضرت امام رضا(ع) در کتابخانه عمومی عطا ملک جوینی نقاب برگزار شد..
در این نشست که با حضور خانم زهرا محمدی کتابدار کتابخانه عطاملک جوینی و جمعی از اعضای کتابخانه برگزار شد 5 کتاب به شرح زیر معرفی شد و در پایان به چند تن از اعضای کودک و نوجوان فعال و کتابخوان تقدیر و جوایزی از طرف کتابخانه به آنها اهدا گردید.
بانوی ملکوت/ نویسنده: آیت الله کریمی جهرمی/ ارائه دهنده: الهام نقابی/ عضو کتابخانه
امام رضا (ع) و ایران/ نویسنده: سید حسن حر/ ارائه دهنده: عاطفه ملایجردی/ عضو کتابخانه
روانشناسی رشد/ نویسنده:لورا برگ/ ارائه دهنده:آمنه قنبرآبادی/ عضو کتابخانه
اثر مرکب/ نویسنده: دارن هاردی/ ارائه دهنده: مریم نوروزی/ عضو کتابخانه
ماه غریب من/نویسنده: مجید ملا محمدی/ ارائه دهنده: زهرا محمدی/ کتابدار کتابخانه
کتاب حاضر، مروری بر زندگانی، فضایل و کرامات فاطمه معصومه (س) از منظر روایات است.
در ابتدای این اثر به معرفی اجمالی شهر قم و اهمیت آن از لحاظ فرهنگی و مذهبی پرداخته شده و مزایای این شهر و مردم ان از منظری روایی بیان شده است.
آنگاه به گوشه هایی از حیات فاطمه معصومه، نسب و خاندان ایشان و علل هجرت آن بانوی بزرگ به ایران و جریان وفات ایشان در شهر قم و مدفون شدن وی در این شهر اشاره شده و اهمیت و آثار زیارت ایشان و نیز برخی از فضایل وی از دیدگاهی روایی ذکر شده است.
در بخشی دیگر از کتاب حاضر، نویسنده به ابعادی از کرامات و معجزات فاطمه معصومه اشاره نموده و آثار توسل به ایشان و تکریم او را ذکر کرده است.
در بخش پایانی کتاب برخی از افتخارات شهر قم از لحاظ علمی و دینی و نیز برخی از مفاخر مهم مدفون در این شهر معرفی شده و سیر تاریخی حضور علما و بزرگان شیعی در آن بررسی شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانههای عمومی شهرستان جوین، با پیگری های و مکاتبات خانم غلامی رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین با مرکز مبادله و اهدا کتاب کتابخانه ملی ایران تعدا 400 نسخه کتاب اهدای به ارزش تقریبی 15 میلیون تومان در موضوعات مختلف مذهبی ، علمی، پزشکی ،ادبیات ،کودک و نوجوان، کمک درسی و ... به اداره کتابخانه های عمومی جوین اهدا گردید.
خانم غلامی ضمن اعلام این خبر افزورد: اهدای کتاب سنت بسیار زیبایی است که باعث تروات بخشیدن و جذب مخاطبان به کتابخانه می شود که جا دارد از بذل توجه کتابخانه ملی در این زمینه کمال تشکر را داشته باشیم
آقای سعید فیضی مسئول کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب که برای انتخاب کتاب به مرکز مبادله و اهدای کتاب کتابخانه ملی ایران رفته بود گفت: کتاب های جدید و پرمخاطب همچون خون تازه ای است که باعث پویایی هر چه بیشتر کتابخانه هاو جذب مخاطب می شود همچنین تنوع و به روز بودن کتاب های اهدای را مخصوصا در زمینه کودک و نوجوان را خوب توصیف کرد و افزود طبق قانون معروف رانگاناتان هر کتابی خواننده اش و هر خواننده ای کتاب اش و از آنجا که کتابخانه های عمومی به عمومی دانشگاه عموم مردم معرفی شده اند تنوع و وجود کتاب های متنوع در موضوعات مختلف و برای تمامی سلیقه های فکری و نه یک طیف و سلیقه، باعث رونق هر چه بیشتر کتابخانه های عمومی می شود.
به گزارش روابط عمومی کتابخانه های عمومی شهرستان جوین :. اولین محفل ادبی کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب در سال1400 و پنجمین سری از محافل ادبی عطاملک جوینی به مناسبت بزرگداشت حکیم عمر خیام در محل کتابخانه برگزار شد.
سعید فیضی مسئول کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب ضمن اعلام این خبر افزود: این محفل ادبی که با حضور آقای فیضی مسئول کتابخانه خانم الهام نقابی دبیر محافل ادبی کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب ، خانم زهرا محمدی کتابدار کتابخانه، آقای عباسعلی ره گشای استاد ادبیات فارسی و حضور تنی چند از شعرا و فعالان فرهنگی کتابخانه برگزار شد. با ذکر نکاتی از زندگی نامه و شخصیت خیام توسط سعید فیضی مسئول کتابخانه و خانم الهام نقابی دبیر محفل آغاز و با خوانش رباعیات خیام توسط آقایان ره گشای و علی آریاکیا ادامه یافت و در ادامه نیز آقای نقابی به معرفی بیشتر خیام و آثار او پرداخت
سعید فیضی مسئول کتابخانه برگزاری اینگونه محافل ادبی را باعث رونق هر چه بیشتر کتابخانه و بالابردن فرهنگ مطالعه و آشنایی با مفاخر ایرانی را در بین مردم دانست.
فردوسی را بیتردید میتوان بزرگترین حماسهسرای ایرانی دانست. تسلط او در آرایش صحنهها، گزینش واژهها، ترکیب استادانۀ اجزای جمله و ارائۀ تصاویر متناسب با موضوع و صور حسی خیال ـ که اغلب از عناصر مادی و ملموس ترکیب شده است و عناصر انتزاعی و قراردادی در آن جایی ندارد ـ در حدی است که با دیگر استادان این شیوه قابل قیاس نیست و توانایی و چیرهدستی او در زندگیبخشیدن به قهرمانان اسطورهای و افسانهای و دقیقشدن در زوایای زندگی روحی آنان شگفتآور است.
بیشتر شاهنامه به اسطورهها و افسانهها و قصههای باستان این سرزمین اختصاص دارد. بخشهای کهن شاهنامه تا آغاز روزگار اشکانیان و به ویژه نامهای شاهان و شاهزادگان و سرداران و پهلوانان اسطورهای در کهنترین آثار مکتوب ایران و هند ـ اوستا و ریگ ودا ـ آمده است و نشان از اشتراک فرهنگ و تمدن این دو بخش مهم و بزرگ آسیایی دارد و از این دیدگاه آینۀ مقرون به صحت تاریخ اندیشگی و معتقدات و باورها و آداب و رسوم و در یک کلام فرهنگ اقوام آریایی است.
در شاهنامه بیش از شصت قصه و افسانۀ مستقل وجود دارد که این قصهها گاه دوازده بیت و گاهی بیش از هزار بیت است. فردوسی قصهها و افسانههای شاهنامه را با نهایت دقت به نظم درآورده و سعی داشته است در بازسازیها، چیزی از اصل آنها نکاهد. این قصهها و افسانهها عمدتاً شرح جنگهای ایرانیان با اقوام تورانی است که رستم زال قهرمان آنهاست. البته در این موضوع قصهها و افسانههای کوچک و بزرگ بسیاری در سیستان و خراسان زبان به زبان میگشته که فردوسی برخی از آنها را به نظم درآورده و از برخی دیگر صرفنظر کرده است.
در این کتاب نویسنده چارچوبی روانتر از آنچه دربارۀ شاهنامه رواج داشته را برگزیده تا خواننده بیمقدمه و یکباره با حجم عظیمی از لغات مشکل و تعبیرات حماسی، قصوی، عرفانی و اخلاقی و ... در شاهنامه روبرو نشود. بنابراین کوشیده از حوادث فرعی و ذکر جزئیات جنگها و انواع ابزار جنگجویان و نام شخصیتها و پهلوانان کماثر صرف نظر کند تا خواننده نخست با خط روایی و فراز و نشیبهای قصهها روبرو شود و پس از آن به اصل اثر رجوع کند. در پایان برخی قصهها تحت عنوان «گریزی به افکار ...» آمده که گریزی است به افکار پریشان یا بسامان برخی از شخصیتهای شاهنامه. در پایان نیز فهرست اسامی و مشخصات کتابهای مورد استفادۀ نویسنده ذکر شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانههای عمومی شهرستان جوین، به مناسبت 25 اردیبهشت روز پاسداشت زبان پارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی نمایشگاه کتابی بدین منظور در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی ایجاد شد. سعید فیضی مسئول کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب ضمن اعلام این خبر گفت: اهمیت و نقش بی بدیل فردوسی بزرگ در زنده نگاه داشتن زبان پارسی بر هیچ کس پوشیده نیست و به قول خود شاعر بسی رنج بردم در این سال سی عجب زنده کردم بدین پارسی، وی افزود علاقه مندان می توانند به توجه به زرد بودن شهرستان جوین از لحاظ شیوع کرونا و باز بودن کتابخانه کتاب های این نمایشگاه را نیز در صورت نیاز امانت بگیرند.
معرفی کتاب از کیومرث تا همای (قصه های شاهنامه) در فضای مجازی و وبلاگ کتابخانه از دیگر اقدامات انجام گرفته کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب به منظور پاسداشت این مناسبت ملی بوده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستانجوین : به مناسبت فرارسیدن شب های پرفضیلت قدر نشست مجازی معرفی کتاب به علت نارنجی بودن شهرستان جوین از نظر شیوع ویروس کرونا در محیط اسکای روم و به همت کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب برگزار شد.
سعید فیضی مسئول کتابخانه ضمن اعلام این خبر افزود: در این نشست معرفی کتاب که با حضور اعضای فعال و عضو محفل ادبی عطاملک جوینی نقاب و کتابدارن و مسئولان کتابخانه های عمومی شهرستان جوین برگزار شد. کتاب های زیر توسط حاضران در این جلسه معرفی شد.
خدیجه علیها السلام(از مجموعه کتاب های معرفی شده در طرح کتابخوان ماه اردیبهشت 1400) معرفی شده توسط سعید فیضی مسئول کتابخانه
تکامل اجتماعی انسان در تاریخ از مرتضی مطهری توسط الهام نقابی دبیر محفل ادبی عطاملک جوینی نقاب
علی (ع) صدای عدالت انسانی از جرج جرداق معرفی شده توسط خانم زهرا محمدی کتابدار کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب
معلم های که ستاره شدند از محمد علی شمس آبادی معرفی شده توسط خانم فاطمه سردارآبادی عضو کتابخانه
در قصر تنهایی از مهدی خدامیان آرانی معرفی شده توسط حسین ملکوتی مسئول کتابخانه مسروری حکم آباد
چهارده سفینه نور معرفی شده توسط خانم بهرآبادی مسئول کتابخانه فرهنگ رازی
اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با همکاری بنیاد صحیفه سجادیه و مجمع خیرین توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی خراسان رضوی برگزار می نماید: مسابقه بزرگ سراسری " یک خداحافظی عاشقانه" خوانش دعای 45 صحیفه سجادیه ( دعای وداع با ماه مبارک رمضان)
قالب مسابقه : چهار گزینه ای مسابقه در بستر سامانه مسابقات الکترونیک نهاد برگزار می گردد samakpl.ir جوایز : 6 کارت هدیه 500 هزار تومانی ٥ کارت هدیه 300 هزار تومانی 5 کارت هدیه 200 هزار تومانی 45 کارت هدیه 100 هزار تومانی
مهلت شرکت در مسابقه : 11 اردیبهشت (18 رمضان المبارک ) لغایت 21 اردیبهشت ( 28 رمضان المبارک) اعلام نتایج همزمان با عید سعید فطر . . . . #نهاد_كتابخانه_هاي_عمومي_كشور #اداره_کل_کتابخانه_های_عمومی_خراسان_رضوی #اداره_كتابخانه_هاي_عمومي_شهرستان #ما_گام_دوم_انقلاب_را_با_کتاب_بر_می_داریم #كتابداران_افسران_جبهه_دانايي_انقلاب_اسلامي #ما_جهش_توليد_را_با_كتاب_محقق_ميكنيم #از_تهديد_كرونا_فرصت_ميسازيم #كتابخانه_عمومي_پشتيبان_توليد #خراسان_رضوی#مشهد_مقدس #كتابخانه#كتاب#كتابدار#كتابخواني #رمضان_كريم #ماه_مبارك_رمضان #شهر_الرمضان_الذي_انزل_فيه_القرآن
کتابخانه عمومی عطاملک جوینی در سال 1388 تاسیس شد واز تابستان سال 1391در ساختمان جدید به مساحت زمین950مترمربع و مخزن به مساحت208متر مربع به فعالیت خود ادامه داد.در حال حاضر زیر نظر اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی مشغول به فعالیت می باشد.این کتابخانه دارای 14000نسخه کتاب و تعداد اعضا 1000نفر می باشد.
آدرس: شهرستان جوین -شهرنقاب- خ امام خمینی(ره)-خ شهیداوینی- کتابخانه عمومی عطاملک جوینی
شماره تلفن:05145223155
نمابر: 05145223155
کتابخانه شامل بخش های:مرجع-نشریات ادواری-کافی نت-بخش کودک و نوجوان و همچنین نرم افزار نمایه نشریات و بخش سمعی وبصری می باشد.