کتابخانه عمومی عطاملک جوینی

قفسه های کتاب کتابخانه عطاملک شهر نقاب به روی همگان باز است!!!

مراسم رونمایی از کتاب جنون بشریت در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان جوین

به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین مراسم رونمایی از کتاب جنون بشریت تالیف سعید فیضی مسئول کتابخانه عمومی عطاملک جوینی در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور نویسنده کتاب ، خانم غلامی رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین  نویسندگان ، هنرمندان و تنی چند از مسئولان فرهنگی شهرستان برگزار شد. در ادامه این مراسم  نیز خانم معصومه نقابی از دیگر نویسنده گان شهرستان جوین نیز کتاب خود را (نکات طلایی) معرفی نمودند. در پایان مراسم نیز از اعضای برتر کتابخانه های عمومی شهرستان جوین تقدیر شد.

 

[ پنج شنبه 27 آبان 1395برچسب:رونمایی, کتاب جنون بشریت, شهردار نقاب, سعید فیضی, هفته کتاب 95, کانون پرورش فکری,

] [ 19:50 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

روخوانی از کتاب داستان های شاهنامه در محل بخش کودک کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب

جلسه روخوانی از کتاب داستان های شاهنامه برای دانش آموزان کلاس سوم دبستان قدوسی شهر نقاب در محل بخش کودک کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب به مناسبت 24 آبان روز کتاب، کتاب خوانی و کتابدار

 

[ دو شنبه 24 آبان 1395برچسب:روخوانی, داستان های شاهنامه, هفته کتاب , کتابخانه عطاملک جوینی,

] [ 22:57 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

بازدید از کتابخانه و عضویت فرماندار محترم و مسئولان شهرستان جوین در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی

به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین. به مناسبت 24 آبان ماه روز کتاب ، کتاب خوانی و کتابدار فرماندار محترم شهرستان جوین و تمامی مسئولان ضمن بازدید از کتابخانه عمومی عطاملک جوینی در این کتابخانه عضو شدند. در این مراسم که با حضور تمامی مسئولان شهرستان انجام گرفت آقای دلیری پور امام جمعه محترم نقاب مطالبی را در باب کتاب بیان نمودند. در پایان مراسم ضمن پذیرایی از مسئولان بروشور تبلیغاتی کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نیز بین آنها توزیع گردید.

 

[ دو شنبه 24 آبان 1395برچسب:بازدید، عضویت، جمشیدی، فرماندار جوین، امام جمعه شهرستان جوین، هفته کتاب,

] [ 22:31 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

تازه های کتاب کودک رسیده به کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب (آبان ماه 95)

[ یک شنبه 23 آبان 1395برچسب:تازه های کتاب کودک، کتابخانه عطاملک جوینی، آبان ماه ماه 95 ,

] [ 15:54 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

برگزاری مسابقه نقاشی با حضور مهد کودک فردای روشن در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی به مناسبت هفته کتاب

قابل توجه همشریان محترم شهرستان جوین

به مناسبت آغاز هفته کتاب از تاریخ شنبه مورخ 1395/08/22 تا مورخ پنجشنبه 1395/08/27 کلیه کسانی که کتاب های خود را به کتابخانه عمومی عطاملک جوینی عودت دهند جریمه دیرکرد آنها بخشیده خواهد شد.

[ شنبه 22 آبان 1395برچسب:جریمه دیرکرد، کتاب ها، بخشیده ، هفته کتاب ، کتابخانه عمومی عطاملک جوینی,

] [ 15:54 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

چاپ بروشور تبلیغاتی کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب

به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین، به مناسبت فرا رسیدن ایام هفته کتاب کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب در جهت معرفی هر چه بیشتر و بهتر خدمات کتابخانه های عمومی ، و همچنین خدمات و کارکردهای خاص خود بروشور تبلیغاتی را طراحی و چاپ نموده که قرار است همزمان با آغاز هفته کتاب بین بازدید کننده گان و مسئولان شهرستان توزیع گردد.

 

[ سه شنبه 18 آبان 1395برچسب:بروشور تبلیغاتی, کتابخانه عطاملک جوینی, هفته کتاب , 1395,

] [ 15:52 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

تهیه بنر اعضای برتر کتابخانه عمومی عطاملک جوینی در سال 95 به مناسبت هفته کتاب

[ دو شنبه 17 آبان 1395برچسب:بنر, اعضای برتر، کتاب خوان، 1395، کتابخانه عطاملک جوینی، نقاب,

] [ 15:20 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

مشارکت 60 هزار نفری در سلسله نشست‌های کتاب‌خوان

 

به گزارش ستاد خبری روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، سومین نشست «کتاب‌خوان» ویژه اصحاب رسانه، شامگاه یکشنبه (16 آبان) همزمان با بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، با حضور علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، جمعی از مدیران نهاد و همچنین جمعی از فعالان حوزه مطبوعات و رسانه، در هتل انقلاب تهران برگزار شد.

در این نشست مونا برجی‌خانی، خبرنگار خبرگزاری تسنیم، به معرفی کتاب «صداهایی از چرنوبیل» نوشته سوتلانا الکسیویچ، زهرا جعفری، خبرنگاری خبرگزاری نسیم آنلاین، کتاب مجموعه داستان‌های عاشورایی «آینه» نوشته اکبر صحرایی، میتر لبافی خبرنگار واحد مرکزی خبر، کتاب «50 روش برای ایجاد ارتباط سازنده» نوشته استیو چاندلر و الهه حسینی، خبرنگار خبرگزاری لیزنا، به معرفی کتاب «هویت» نوشته میلان کوندرا پرداختند.

همچنین در این نشست تجربیاتی از مطالعه کتاب «گزارشگری خوب» نوشته آبراهام آمیدور، از سوی علی‌الله سلیمی، نویسنده و منتقد ادبی، کتاب «امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی» نوشته مایکل کوک از سوی یاسر هدایتی، کتاب «نقطه» نوشته حسین انتظامی، از سوی حمید بهشتی، خبرنگار خبرگزاری ایبنا با حاضران در این نشست به اشتراک گذاشته شد.

صادق رحمانی، مدیر رادیو فرهنگ و سید احسان باقری، رئیس خانه عکاسان ایران نیز از دیگر ارائه دهندگان این نشست بودند که به معرفی آثاری از خود، با عناوین «سبزها قرمزها» و «پیاده آمده‌ام» پرداختند.

مشارکت 60 هزار نفر در سلسله نشست‌های کتاب‌خوان

علیرضا مختارپور در این نشست طی سخنانی گفت: در طول برگزاری سلسله نشست‌های کتابخوان که کمتر از یک سال و نیم از آغاز آن می‌گذر، نزدیک به 60 هزار نفر از اقشار مختلف در جمع‌های چون مدارس، مساجد، حوزه‌های علمیه حتی زندان‌ها، هرکدام در مدت 5 تا 10 دقیقه یکی از کتاب‌هایی را که خوانده‌‌اند با دیگران به اشتراک گذاشته‌اند که به اعتقاد من این اتفاق دستاورد کمی نیست. اینکه ما توانسته‌ایم به سمتی حرکت کنیم که افراد رو در رو و چهره به چهره در نشست‌هایی گردهم آیند و برای یکدیگر کتاب معرفی کنند اتفاق مبارکی است.

وی با اشاره به برخی تحقیقات صورت گرفته درباره آسیب‌های فضای مجازی، گفت: امروزه گسترش فناور‌ی‌های نوین و مخصوصا فضای مجازی در کشور، جامعه فرهنگی ما را ما با آسیب‌هایی روبه رو کرده است. طبق نظرسنجی و تحقیقی که یکی از مراکز معتبر کشور در خرداد امسال انجام داده، نشان می‌دهد که 60 درصد کاربران فضای مجازی به خصوص با استفاده از تلفن همراه، بین ساعت 8 تا 12 شب از این شبکه‌ها استفاده می‌کنند. 37 درصد در ساعت 4 تا 8 بعد از ظهر، 04/9 درصد نیز از ساعت 6 صبح تا 12 ظهر در حال استفاده هستند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، افزود: اگر در این آمار دقت کنیم متوجه می‌شویم که 60 درصد کاربران شبکه‌های مجازی بین 8 تا 12 شب یعنی درست در زمانی که فرد در محیط خانه و خانواده قرار دارد، به استفاده از فضای مجازی می‌پردازند. بر همین اساس و به اذعان کارشناسان امروزه گفت‌وگوهای اعضای خانواده در کشور ما به حداقل 20 دقیقه در روز رسیده است. یعنی در حالی مدت گفت‌وگوی میان خانواده‌ها به 20 دقیقه در روز رسیده که پدر، مادر و فرزندان گاهی ساعت‌ها مشغول گشت و گذار در شبکه‌های مجازی هستند.

مختارپور تأکید کرد: غرض از مطرح کردن این موضوعات اعلام مخالفت با این شبکه‌ها نیست، بلکه برعکس از این شبکه‌ها می‌توان در جهت ترویج کتاب، تعاملات اجتماعی و حتی جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی استفاده کرد، اما به شرطی که ما بتوانیم از این فناوری و تکنولوژی درست استفاده کنیم.

اینترنت ساختار اندیشه آدمی را تغییر می‌دهد 

وی در ادامه به معرفی کتابی با عنوان «اینترنت با مغز ما چه می‌کند» پرداخت و گفت: این کتاب اثری از نیکلاس کار است که با دو ترجمه در ایران منتشر شده؛ در یکی از این ترجمه‌ها که با عنوان «کم عمق‌ها» از سوی انتشارات مازیار منتشر شده، پاورقی‌های کتاب حذف شده و ناشر اعلام کرده که به دلیل اینکه وجود این پاورقی‌ها به افزایش قیمت کتاب منجر می‌شود، پاورقی‌ها را از کتاب حذف کرده، اما ترجمه دوم که توسط محمود حبیبی با همان عنوان «اینترنت با مغز ما چه می‌کند» منتشر شده، پاورقی‌های کتاب را هم ارائه کرده است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های کشور درباره محتوای این کتاب توضیح داد: این کتاب که در سال 2011 نوشته شده از کتاب‌های مهم اندیشه‌ای در حوزه اینترنت است. در این کتابِ نزدیک به 430 صفحه‌ای، صرف نظر از محتوای چیزی که از اینترنت و فضای مجازی دریافت می‌کنید، نکته‌ای نویسنده بر روی آن تأکید دارد این است که این کتاب با تحقیقات مختلف در علوم مختلف روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، پزشکی، فیزیک ثابت می‌کند که اینترنت فقط محتوای ذهن ما را تغییر نمی‌دهد، بلکه کارکرد و ساختار اندیشه آدمی را تغییر می‌دهد. به عبارت دیگر اینترنت نوع اندیشیدن انسان را تغییر می‌دهد و بر این اساس، انسان را از موجودی متفکر به موجودی کم عمق تبدیل می‌کند. موجودی که نوع اندیشه او با پیش از اینکه با اینترنت مشغول شود، بسیار متفاوت شده است.

بررسی باورهای کهن و خرافه‌های نوین از نگاه نویسنده انگلیسی

وی در ادامه به معرفی کتاب دیگری با عنوان «باورهای کهن و خرافه‌های نوین» پرداخت و گفت: این کتاب در سال 1964 منتشر شده، یعنی حدود 50 سال پیش از نگارش و انتشار کتاب «اینترنت با مغز ما چه می‌کند»؛ این کتاب امروز در کشور ما نایاب است، البته گویا ناشر این کتاب قصد دارد تا در آینده‌ای نزدیک این اثر را دوباره منتشر کند. این کتاب نوشته مارتین لینگز است که ما این نویسنده را با کتاب «محمد (ص) بر پایه متون کهن» از این نویسنده که از سوی انتشارات حکمت منتشر شده می‌شناسیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه «مارتین لینگز یکی از برجسته ترین نویسندگان سنت‌گرای انگلیسی و منتقد دنیای مدرن است» ادامه داد: نویسنده در این کتاب که در سال 1964 سال نوشته شده اشاره می‌کند که ما امروز یک سلسله خرافه‌های نوین داریم و یک تعداد باورهای کهن. در مورد خرافه‌های نوین درباره موضوع «سواد» صحبت می‌کند و شاید تعجب کنید که سواد را به عنوان یک خرافه نوین مطرح می‌کند. در مورد دموکراسی، اومانیسم و علم جدید صحبت می‌کند و نشان می‌دهد که از دید او بشر چه وضعی داشته است. نویسنده در این کتاب می‌گوید «این اغتشاشی که بشر در اثر هجوم اطلاعات به آن دچار شده، چه وضع نابسامانی پیدا کرده»، اما او زنده نماند تا ببیند که ما امروز در چه عصری از انفجار اطلاعات و اینترنت زندگی می‌کنیم.

وی با اشاره به بخش‌هایی از این کتاب گفت: نویسنده در این کتاب اشاره می‌کند که حتی در میان اعراب جاهلی که سواد گسترش نداشته، مردم اشراف عرب فرزندان خود را برای آموختن فصاحت و بلاغت عربی، به میان قبایل بدوی عرب می‌فرستادند و به طور خاص به بعضی از سنت‌های انگلیسی اشاره می‌کند و می‌گوید هنوز هم در روستاهای دور افتاده انگلیس است که مردم به نثر فاخر سخن می‌گویند، نه در شهرهای پیشرفته انگلستان. سپس «شهر» را به عنوان یکی از خرافه‌های نوین مطرح می‌کند و می‌گوید که در قدیم شهر محل فساد، تباهی، ترس، وحشت و نفرت بود و روستا محل زندگی پک، پاکیزه، مطهر و معنوی بود.

مختارپور تصریح کرد: فارغ از جهت‌گیری ما درباره محتوای کتاب که در این باره بحث‌های بسیاری وجود دارد، اما از جهت اینکه یک نویسنده چطور می‌تواند خود را از قید و بند باورهایی که امروز مشهور شده رها کند، کتاب خواندن است. اگر هر فرد این دو کتاب را با هم بخواند، می‌تواند به تحولی که در این 50 الی 60 سال اخیر در این زمینه رخ داده پی ببرد.

سلسله نشست‌های «کتاب‌خوان» به همت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با هدف به اشتراک‌گذاری کتاب‌های خوانده شده، در جهت ترویج و تبلیغ مطالعه در قالب معرفی کتاب برگزار می‌شود.

پیش از این نیز دو نشست «کتاب‌خوان» ویژه اصحاب رسانه در ماه‌های مرداد و آبان 1394 به مناسبت روز «خبرنگار» و بزرگداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» برگزار شده است.

 

 

[ دو شنبه 17 آبان 1395برچسب:دبیر کل، مختارپور، نشست کتاب خوان,

] [ 15:18 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

یادداشت دبیرکل نهاد بر کتاب «کریمانه»

 

علیرضا مختارپور در یادداشتی با تمجید از کتاب «کریمانه»، مطالعه این کتاب را به همه مردم کشور و به خصوص جوانان توصیه کرد.

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با تمجید و تقدیر از کتاب «کریمانه» که روایت حضور رهبر معظم انقلاب در منازل خانواده شهدای کرمان در خلال سفرشان در سال 1394 به کرمان است، مطالعه این کتاب را به همه مردم کشور به خصوص جوانان توصیه کرد.

متن کامل یادداشت دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به شرح زیر است:

به نام آن‌که جان را روشنی داد

روز یکشنبه نهم آبان ماه، نسخه چاپ شده کتاب کریمانه به دستم رسید. این کتاب را به لطف عزیزان صهبا، قبل از انتشار خواندم.

کتاب در یازده فصل، روایت حضور حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، رهبر معظّم انقلاب اسلامی، در منازل خانواده شهدای کرمان است که در ضمن سفر استانی ایشان، به کرمان در سال ۱۳۸۴ صورت گرفته است.

نوع روایتگری این کتاب آن را بسیار جذاب و خواندنی کرده و صفا و معنویتی که از خون پاک شهدای آن استان در صفحه صفحه این مجموعه موج می‌زند، بسیار محسوس و تأثیرگذار است.

تلاش گسترده و طولانی‌ای که برای تهیه مقدمات و تدوین و دقت در بیان خاطرات و مصاحبه‌ها صورت گرفته، با ملاحظه جزئیات و مطالب دقیق حوادث، قابل درک و فهم است.

در مدت زمانی که به خواندن این کتاب (پیش از انتشار) مشغول بودم  و گفتگوهای طولانی که با عزیزان دست‌اندرکار تحقیق و تدوین آن داشتم، برایم مسلّم و محرز بود که این جوانان متعهد که بحمدالله به سبکی خاص و تخصصی هم در تدوین کتاب دست یافته‌اند، کارشان را آن‌طور که مطلوب و مقصود اهل ایمان است، نه یک تکلیف اداری و معمولی که امری عبادی می‌دانند که هم نیّت خالص در آن شرط است و هم عمل صالح در تمامی اجزاء و ارکان و مراحل.

و این‌چنین است که نتیجه کارشان به دل می‌نشیند و تا اعماق فکر و قلب آدمی نفوذ می‌کند.

بارها در ضمن مطالعه کتاب بر صفا و کمالات شهدا، غبطه خوردم و سبک رفتاری رهبر عزیز را در مواجهه با خانواده معظّم شهدا از دل و جان تحسین کردم. و بر محرومی و ناکامی خویش گریستم.

امیدوارم این کتاب، مورد مطالعه گسترده مردم عزیزمان خصوصاً جوانان این مرز و بوم که وظیفه پاسداری از میراث عظیم شهدای اسلام و انقلاب اسلامی را بر عهده دارند، قرار گیرد و عطر پاک زندگی به سبک شهدا در جای جای کشورمان استشمام شود.

به جوانان عزیز مؤسسه ایمان جهادی هم صمیمانه توفیق در این عبادت تازه را تبریک می‌گویم و مشتاقانه به انتظار دیگر آثار عبادی ـ فرهنگی صهبا می‌نشینم.

و من‌ الله التوفیق
علیرضا مختارپور

[ چهار شنبه 12 آبان 1395برچسب:یاداشت دبیر کل، مختارپور، کریمانه,

] [ 15:54 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

تازه های کتاب ((تست و کمک درسی))رسیده به کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب (آبان ماه 95)

 

[ چهار شنبه 12 آبان 1395برچسب:تازه های کتاب تست و کمک درسی، کتابخانه عطاملک جوینی، آبان ماه 95 ,

] [ 13:26 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

تازه های کتاب رسیده به کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب ( آبان ماه 95)

 

 

[ یک شنبه 9 آبان 1395برچسب:تازه های کتاب کودک، کتابخانه عطاملک جوینی، آبان ماه 95 ,

] [ 15:20 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

تازه های مجلات رسیده به کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب ( آبان ماه 95)

[ یک شنبه 9 آبان 1395برچسب:تازه های مجلات، کتابخانه عطاملک جوینی، آبان ماه 95,

] [ 15:18 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

عضویت در کتابخانه های عمومی استان رایگان انجام می شود

 

همزمان با 24آبان روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار عضویت در تمامی کتابخانه های عمومی استان رایگان انجام می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، معاون اداره کل کتابخانه های عمومی استان با اشاره به نزدیک شدن به ایام هفته کتاب گفت: نظر به در پیش بودن 24 آبان ماه «روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار» با تأیید نظر دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، عضویت افراد در این روز در کلیه کتابخانه‌های عمومی کشور از جمله کلیه کتابخانه های استان خراسان رضوی اعم از نهادی و روستایی به صورت رایگان و با پرداخت هزینه صدور کارت عضویت انجام می شود.

 هادی حافظی ادامه داد: عضویت در کتابخانه ها ی عمومی کل کشور تحت سامانه اینترنتی می باشد و علاقه مندان به عضویت در کتابخانه ها می توانند با مراجعه به سایت samanpl.irنسبت به تکمیل فرم عضویت اقدام و با حضور در محل کتابخانه کارت عضویت دریافت کنند.

وی ادامه داد: این سامانه قابلیت عضویت سراسری اعضا را فراهم کرده است بدین صورت که عضو می تواند با عضویت در یک کتابخانه از خدمات کتابخانه ها در کل  کشور استفاده کند و همچنین با مراجعه به سایت می تواند نسبت به جستجو در مخازن کتابخانه های کشور اقدام و کتاب مورد علاقه خود را رزرو و با مراجعه به کتابخانه آنرا امانت بگیرد.

 

تازه های کتاب رسیده به کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب ( آبان ماه 95)

 

 

[ پنج شنبه 6 آبان 1395برچسب:تازه های کتاب, کتابخانه عطاملک جوینی, آبان ماه 95,

] [ 7:36 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

فراخوان مسابقه بزرگ کتابخوانی چهل چراغ رضوی

 

  ستاد اقامه نماز خراسان رضوی

با مشارکت دستگاهای فرهنگی و اجرایی استان 

مسابـقه کتابخوانی

 چــلــچـراغ رضــوی

  را  در دو بخش ذیل برگزار می نماید :

 1- کتاب پیام معنویت ویژه مدیران، اساتید و کارکنان دستگاه ها که پس از مطالعه آن ایده های نو و تجربه های موفق خود را جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری حداکثر در 20 سطر تایپ نموده و در فرم ایده موفق نمازی(فرم زیر) ثبت نمایید.

 

برای ثبت ایده و تجربیات موفق اینجا کلیک نمایید.

 

  2- کتاب شیوه های دعوت به نماز ویژه گروه سِنی15 و بالاتر که پس از مطالعه  به سوالات دریافتی مسابقه پاسخ می دهند .

جهت دریافت سوالات کتاب شیوه های دعوت به نماز  و نسخه الکترونیکی کتابهای بر روی تصاویر ذیل کلیک نمایید :

 

                                 

 

جهت شرکت در مسابقه کتابخوانی بصورت اینترنتی  از کتاب شیوه های دعوت به نماز  اینجا کلیک نمایید. 

 

مهـلت شـرکت در مسابـقه :

تـا پـایـان آذر مـاه 1395

 

جوایز مسابقه عمومی:

کمک هزینه عتبات عالیات

کمک هزینه سفر به شهرهای مشهد و قم

تفسیر قرآن تالیف حجت الاسلام قرائتی

 

جوایز بخش ارائه طرح و ایده :

به ایده ها و تجربه های موفق جوایز ارزنده ای اهدا خواهد شد .

 

محل دریافت کتاب با تخفیف و ارسال پاسخنامه : 

برای عموم مردم ستاد اقامه نماز استان و شهرستان خود و برای اساتید ، مدیران و کارکنان دستگاهها ، دفتر اقامه نماز  دستگاه مربوطه می باشد جهت کسب اطلاعات بیشتر  با شماره تلفن 05132256013 تماس بگیرید .

[ چهار شنبه 5 آبان 1395برچسب:مسابقه قرآنی، چهل چراغ,

] [ 13:45 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

4 کتاب برای طرح کتاب‌خوان ماه آبان 1395

 

معاونت توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور 4 کتاب برای طرح کتابخوان‌ماه 1395 معرفی کرد. 

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتاب‌های «محض اطلاع» نوشته غلامعلی حداد عادل، «ضیافت بلا» نوشته سیدمحمد میرباقری، «صوفی و چراغ جادو» نوشته ابراهیم حسن‌بیگی و «ادب الهی» تألیف مجتبی تهرانی ویژه آبان 95 از سوی معاونت توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و در راستای اجرای منویات مقام معظّم رهبری(دام ظله العالی) در خصوص لزوم معرفی و در اختیار گذاشتن کتاب خوب و سالم برای پرورش فکری جامعه و نیز اقدام عملی در مسیر اجرای سیاست‌های سال 1395 نهاد (سال خواندن) معرفی شدند.

 

محض اطلاع (تحلیل محتوای جلد هفتم یادداشت‌های عَلَم)

نوشته غلامعلی حدّاد عادل

اتشارات فرارو

227 صفحه

 

 


این کتاب در حقیقت تحلیل جلد هفتم از مجموعه یادداشت‌های اسدالله عَلَم است. یادداشت‌های علم که در دوران وزارت وی در دربار توسط خودش به رشته تحریر در‌آمده به چند دلیل از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. نخست از آن جهت که دوره‌ای طولانی و مهم را در بر می‌گیرد و تقریباً دوازده سال آخر حکومت شاه را شامل می‌شود. دلیل دیگر نزدیکی علم با شخص شاه و دسترسی و آگاهی او از بسیاری از واقعیات سیاسی داخلی و خارجی است.

نویسنده معتقد است یادداشت‌های «عَلَم» که بیش از بیست سال از آغاز انتشارش می‌گذرد، به نحو قابل قبول مورد توجه قرار نگرفته و قابلیت بررسی‌های تاریخی و دانشگاهی بسیاری دارد که می‌تواند در رشته‌های تاریخ و علوم سیاسی موضوع بررسی انواع پایان نامه‌های کارشناسی ارشد قرار بگیرد. در این کتاب پس از پیشگفتار و مقدمه، طرح کلی محتویات «یادداشت های عَلَم» ارائه شده و در سرفصل هایی مجزا با انتخاب بخش هایی کوتاه از کتاب، به ذکر خاطراتی از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در سال ۱۹۶۸ انجام شده و در آن «نیکسون» پیروز شده بود، پرداخته است. همچنین جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل نیز در این کتاب مورد واکاوی قرار گرفته است که مهم ترین واقعه در مدت نگارش جلد هفتم خاطرات عَلَم به حساب می‌آید. در پایان نیز به تحلیل محتوای سه کتاب خاطرات دیگر (خاطرات عزّت شاهی، پایی که جا ماند، من زنده‌ام) تحت عنوان و اما بعد... پرداخته شده تا خواننده بتواند با مطالعه این دو بخش مقایسه‌ای میان ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی را به عمل آورد.

 

صوفی و چراغ جادو

 نوشته: ابراهیم حسن بیگی

انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

247 صفحه

 

صوفی و چراغ جادو، داستان پسربچه 12 ساله‌ای است به نام صوفی که در یک روستای ترکمن نشین زندگی می‌کند.

 «صوفی» کلاس پنجم دبستان را تمام کرده است و منتظر است ببیند پدرش او را برای دورة راهنمایی به مدرسه می‌فرستد یا نه. جشن گندم است و همه به مهمانی «طواق حاجی» می‌روند که مرد ثروتمندی در روستاست. طواق حاجی، اسب سوارکاری دارد و سوارکارانش در مسابقات شرکت می‌کنند. صوفی در اسطبل طواق حاجی مشغول کار می‌شود و اسبِ لَنگی را که قادر به دویدن نیست از او می‌گیرد تا از آن نگهداری کند. او  نام اسب را تیزتک می‌گذارد.

 صوفی در طی داستان، چراغ جادویی پیدا می‌کند و غول چراغ جادو به او کمک‌های کوچک، ولی تأثیرگذاری می‌کند. صوفی اسب را برای درمان پیش پدربزرگش می‌برد و پیرمرد، اسب را درمان می‌کند. صوفی برای مسابقات آماده می‌شود و در مسابقة اول، حائز رتبة هشتم می‌شود. مادرش مشکل قلبی پیدا می‌کند، ولی به خیر می‌گذرد. غفور - پسر طواق حاجی - تیزتک را می‌دزدد، ولی طواق حاجی، اسب را به صوفی برمی‌گرداند. تیزتک در مسابقات اول می‌شود، ولی غول چراغ جادو گم می‌شود و صوفی می‌فهمد که...

خود نویسنده در خصوص کتابش اینگونه بیان می‌دارد که: «کار اصلی چراغ جادو، ارتباط با بچه‌ها و رساندن آن‌ها به آرزوهای‌شان بود، اما در چراغ جادوی ما یک بچه غول وجود دارد که نمی‌تواند بایستد و آرزو‌ها را برآورده کند و تنها راه رسیدن به آرزو را به بچه‌ها نشان می‌دهد.»

 

ادب الهی (کتاب سوم: تربیت فرزند)

مجتبی تهرانی

انتشارات مؤسسة فرهنگی پژوهشی مصابیح الهدی

365 صفحه

 

 


زنده­یاد حضرت آیت­الله مجتبی تهرانی (رحمت الله علیه) در جلد سوم از درس­گفتارهای تربیتی خود طی 31 جلسه به مقولة بسیار حسّاس تربیت فرزند ­پرداخته­اند. ریشه­یابی دقیق مسائل مربوط به تربیت و جستجوی آن در عرصه­های مختلف زندگی و بالاخره دستورها و رهنمودهای عملی برای رسیدن به مقام شایستة یک انسان با ایمان در صفحه صفحة کتاب موج می­زند. ایشان در طی جلسان یاد­شده، تربیت فرزند را در چهار حوزة خانواده، مراکز آموزشی، محیط‌های رفاقتی و دوستی و در محل کار و اشتغال مورد بررسی قرار داده­اند.

مراحل تربیت کودک و اقتضائات هر مرحله، ابزار و روش‌های تربیت­کردن و تربیت­شدن، نقش حیاء در تربیت و منوط نبودن آن به قصد و اراده، نقش اصلاح ظاهر در تهذیب باطن، پیوند تفکیک­ناپذیر میان تعلیم و تربیت یا علم و ادب، حسّاسیت مراکز آموزشی و اهمّیت سرنوشت­ساز شخصیت استادان و آموزگاران، آثار ویرانگر انحرافات فکری و رفتاری متصدّیان آمور آموزشی و پرورشی، شیوة دوست­یابی و آزمودن رفیقان، آثار تربیتی شغل و حرفه و نیز همکاران و مراجعان در شکل­گیری شخصیت انسان، از جمله محورهای بسیار مهم مباحث این کتاب است که باید به دقّت خواند و درآنها اندیشه کرد و به کار بست.

 مطالب این کتاب را باید توأمان از دو نگاه خواند: یکی از نگاه تربیت خود و دیگری از نگاه تربیت فرزندان؛ و در این میان به باور استاد، آنچه در این کتاب از دانستنی­ها و بایستنی­ها خواهید خواند، نخست باید راهنمای پرورش جان و روح خود ما باشد؛ و در غیر این صورت، تلاش برای تربیت فرزندان سودی نخواهد داشت.


ضیافت بلا: مقامات سلوکی در زیارت عاشورا

سید محمدمهدی میرباقری

انتشارات تمدن نوین

208 صفحه

 

 


این کتاب حاصل ترکیب و تنظیم متن دو دوره سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمّدمهدی میرباقری پیرامون مقایسة ارکان و مراحل سیر و سلوک متعارف و سیر و سلوک آمیخته با بلای معصومین (علیه‌السلام) است.

بر اساس آنچه در مقدمة این کتاب مطرح شده است هدف از خلقت، غایتی جز قُرب و لقای حضرت حق نیست، اما دو شیوه و راه برای پیمودن این مسیر غایی، پیشنهاد شده است: راه اول راهی است که بزرگان، علمای اخلاق و برخی ارباب معرفت به استناد آیات و روایات بیان فرموده‌اند که از عزم شروع می‌شود و به توبه، محاسبه، مراقبه، اعتدال و ذکر می‌رسد و راه دوم، سلوک با شفاعت اولیای خدا و درک بلای آن‌هاست. اگر راه اول را نیز چون عبادت ایام عادی سال فرض کنیم، راه دومْ به منزلة شب قدر، با مسیری کوتاه‌تر، پربارتر و پربرکت‌تر است. همة ریاضت‌ها برای رشد انسان مفیدند، اما هیچ‌یک به اندازة ابتلائات الهی، مؤثر نیستند؛ لذا می‌توان که از ابتلائات الهی، به عنوان بهترین نردبان سیر و سلوک نام برد. البته این دو راه اگر به هم ضمیمه شوند، هر کدام مکمل دیگری خواهد بود.

در فصل اول این کتاب، مراحل سیر و سلوک متعارف بررسی می‌شود و تبیین کلی از آداب تهذیب نفس و سیر به سویِ حضرت حق ارائه می‌شود و در فصل دوم، مقامات سلوکی در زیارت شریف عاشورا شرح داده خواهد شد. در این فصل، فرازهای زیارت عاشورا در شانزده عنوان تبیین شده است.

عناوین برخی از این فرازها عبارت‌اند از: «عوامل تنهایی ولی خدا»، «علت عقب ماندن افراد مختلف از قافلة عاشورا»، «لعن ارکان جبهه تاریخی باطل و رسیدن به سلم و حرب»، «تقاضای حضور در جبهة امام زمان (عجل‌الله فرجه‌الشریف) برای خون‌خواهی»، «رسیدن به مرتبة خون‌خواهی امام حسین (علیه‌السلام) و تقاضای رجعت»، «درخواست پاداش مصیبت‌زدگی»، «درخواست حیات و ممات محمد و آل محمد» و...

 

هر ماه چهار عنوان کتاب از سوی معاونت توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در قالب طرح «کتاب‌خوان ماه» از میان کتاب‌های منتشر شده در سال 94 و 95 در موضوعاتی همچون: سبک زندگی ایرانی اسلامی، کتاب‌های متناسب با مناسبت‌‎های ملی و مذهبی و همچنین عناوین جذاب در حوزه کودک و نوجوان، در موضوعات و مناسبت‌های مختلف انتخاب و معرفی می‌شوند تا ضمن ترویج فرهنگ کتابخوانی، برخی معضلات فرهنگی و اجتماعی نیز با مطالعه کتاب‌ها مرتفع شود. معرفی و تبلیغ این کتاب‌ها از راه‌های مختلف همچون ارائه در نشست‌های کتاب‌خوان، ‌کتاب‌خوان مجازی،‌ انتشار طرح‌های گرافیکی در فضای مجازی،‌ برگزاری جلسات نقد و بررسی و ... در سراسر کشور انجام می‌شود.

[ یک شنبه 2 آبان 1395برچسب:معرفی کتاب، کتابخوان مهرماه 95,

] [ 15:48 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]